Laadpaal monteren omgeving Utrecht, ’t Gooi, Hilversum of Amersfoort

Steeds meer mensen – en bedrijven! – kiezen voor elektrisch rijden. In oktober 2020 reden er al ruim 250.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. En hoewel het aantal publieke laadpunten in Nederland relatief hoog is, nemen steeds meer mensen en bedrijven een eigen laadpaal. De voordelen zijn duidelijk: het is goedkoper en wat is er nu gemakkelijker dan thuis – op een tijd dat het u uitkomt – de auto op te laden?

Er zijn verschillende laadpalen en wallboxen – een ‘laadpaal’ aan de muur – op de markt. Welke u hebben moet, hangt onder andere af van het laadvermogen van de lader in de auto en of deze geschikt is voor 1- of 3-faseladen. En als dit voor 3-faseladen is, of uw meterkast beschikt over een 3-fase-aansluiting, of dat deze gerealiseerd kan worden.

De volgende stap is het (laten) monteren van de laadpaal. HAS Elektrotechniek is uw betrouwbare partner waar het gaat om elektrotechnische werkzaamheden, dus ook een laadpaal monteren in Utrecht.

 

Laadpaal monteren in omgeving Utrecht, ’t Gooi, Hilversum of Amersfoort, welke keuzes moeten gemaakt worden

  • Laadpaal of wallbox;
  • Welk laadvermogen;
  • 1- of 3-faseaansluiting;
  • Wel of geen gebruik slimme functies;
  • Zelf doen of laten doen.

 

Laadpaal monteren, zelf doen of laten doen

Er komt nogal wat kijken bij het monteren van een laadpaal of wallbox. Allereerst moet u bepalen waar de laadpaal geplaatst kan worden. Op eigen grond is dit altijd toegestaan, maar als de oplader op gemeentegrond komt, zult u daar eerst toestemming voor moeten vragen. Houd er daarbij rekening mee dat u dan ook meestal verplicht bent de laadpaal beschikbaar te stellen voor openbaar gebruik. Daarom is het plaatsen van een laadpaal op gemeentegrond voor de meeste mensen geen optie.

Vervolgens moet u weten of u een passende aansluiting – en een extra groep – beschikbaar hebt in uw meterkast of dat u deze kunt realiseren. Wilt u met uw laadpaal gebruikmaken van slimme functies als Smart Charging of Load Balancing, dan hebt u tevens een slimme meter van uw netbeheerder nodig.

Ten slotte komt het aansluiten van de laadpaal – met het leggen van de kabels – nog. Tenzij u goed weet wat u doet, is het verstandig een laadpaal te laten monteren in Utrecht door een professioneel en ervaren elektrotechnisch bedrijf. HAS Elektrotechniek is zo’n professioneel bedrijf met 25 jaar ervaring binnen de elektrotechniek.

 

wat komt er bij kijken

  • Plaats voor de laadpaal of wallbox bepalen;
  • Passende aansluiting realiseren;
  • Eventueel slimme meter laten installeren;
  • Leggen van de kabels;
  • Aansluiten van de kabels.

 

Daarom door HAS Elektrotechniek laadpaal monteren in omgeving Utrecht, ’t Gooi, Hilversum of Amersfoort

Elektrotechniek is een vak waarbinnen heel veel ontwikkelingen plaatsvinden. Dat is een van de redenen waarom HAS Elektrotechniek met evenveel – of misschien zelfs met meer – liefde en plezier dit werk doet als 25 jaar geleden. Wij lopen voorop als het gaat om het bijhouden en toepassen van de nieuwste ontwikkelingen. Een andere belangrijke reden is het klantcontact. Wij denken graag mee en geven tips en adviezen, wij streven de hoogste klanttevredenheid na.

 

Neem vandaag nog contact op om uw laadpaal te laten monteren in omgeving Utrecht, ’t Gooi, Hilversum of Amersfoort door HAS Elektrotechniek.