Krachtstroom aanleggen in omgeving Utrecht, Hilversum, het Gooi en Amersfoort

U wilt graag krachtstroom aan laten leggen in uw bedrijf of woning in Amersfoort en omgeving? Dan is het een uitstekend idee om contact op te nemen met een ervaren en deskundige elektricien. Dit is namelijk een klusje dat niet zomaar door iedereen kan worden uitgevoerd. Er zijn verschillende redenen waarom het nodig is om krachtstroom aan te leggen. Wellicht heeft u interesse in een eigen sauna of jacuzzi? Of het is de bedoeling om een warmtepomp te nemen. Als u in uw woning of in uw bedrijf zware apparaten gaat gebruiken, is krachtstroom onmisbaar.

 

Neem contact op met specialist in Amersfoort en omgeving

Is het in uw bedrijf of in uw huis noodzakelijk om krachtstroom aan te leggen en woont u in de regio Utrecht, het Gooi of Amersfoort, neem dan vandaag nog contact met ons op. Krachtstroom aanleggen vraagt om ervaring en om specialistische kennis. U wilt tenslotte niet onder spanning komen te staan. Op zich is krachtstroom niet heel veel anders dan normale stroom. Het grote verschil zit hem in de hoeveelheid spanning. De meeste apparaten in uw huis werken uitstekend op 230 volt. Wilt u echter zware apparaten gebruiken, zoals machines, een sauna of het opladen van een elektrische auto, dan is er meer spanning vereist. Krachtstroom is stroom op 380 volt.

 

Noodzaak van 3-faseaansluiting bij bedrijven of particulieren in Amersfoort, het Gooi en omgeving

Krachtstroom heeft dus een veel grotere spanning, maar dat is niet het enige verschil met normale stroom. Bij sterkstroom gebruiken we twee draden en bij krachtstroom vier draden. Er is daarom een stopcontact nodig met vier draden. Op drie van deze vier draden komt spanning te staan. We noemen dit ook wel een 3-faseaansluiting. Er lopen op deze manier meer draden door het stopcontact en daardoor kunnen er ook apparaten met meer vermogen op worden aangesloten. In Nederlandse huizen is meestal een 1-faseaansluiting aanwezig. Toch zien we bij nieuwbouwhuizen wel steeds vaker dat er direct wordt gekozen voor een 3-faseaansluiting. Veel mensen kiezen tegenwoordig namelijk voor een warmtepomp. Dit is natuurlijk alleen maar goed met het oog op een stukje duurzaamheid. Maar het is wel een feit dat een warmtepomp alleen werkt op krachtstroom. Waarvoor is krachtstroom nog meer vereist en waarom wilt u het misschien aan laten leggen?

  • Warmtepomp
  • Sauna
  • Jacuzzi
  • Traplift
  • Inductie kookplaat
  • Keramische kookplaat
  • Zonnepanelen

 

Uw ervaren elektricien in omgeving Utrecht, het Gooi, Hilversum of Amersfoort is er niet alleen voor krachtstroom aanleggen

Laat u door een van onze specialisten krachtstroom aanleggen, dan kan het handig zijn om ook meteen ander klussen door ons te laten uitvoeren. Wij zijn er voor alle werkzaamheden op het gebied van elektriciteit. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan elektriciteit in nieuwbouw woningen of tijdens een renovatie. Of u schakelt ons in voor het plaatsen van extra wandcontactdozen. Dit is altijd handiger dan werken met verlengsnoeren. Neem gerust ook contact met ons op wanneer u een of meerdere lichtpunten wilt verplaatsen. Wij zijn voor al deze werkzaamheden uw ideale partner in Hilversum en omstreken. Neem vandaag nog contact op en schakel ons in voor het aanleggen van krachtstroom.