Inductiekookplaat aansluiten in omgeving Utrecht, ’t Gooi, Hilversum of Amersfoort

Nederland gaat van het gas af en dat heeft gevolgen voor de manier van koken. Het koken op een inductiekookplaat heeft nog het meeste weg van het koken op gas, maar biedt tevens belangrijke voordelen. Afhankelijk van de inductiekookplaat die u hebt gekozen, is koken op inductie sneller, kunt u een timer instellen, schakelt hij automatisch uit als er geen pan op de plaat staat en is er een beveiliging tegen droogkoken – en dus aanbranden – aanwezig. De snelheid waarmee een liter water aan de kook wordt gebracht, hangt af van het vermogen van de kookplaat en dat vermogen hangt weer samen met de aansluiting in de groepenkast. Bij de aanschaf van een inductiekookplaat moet u daarom ook rekening houden met mogelijke extra kosten voor het aanbrengen van een speciale kookgroep of krachtstroom in uw groepenkast en eventueel een speciaal stopcontact in uw keuken. HAS Elektrotechniek is u graag van dienst met advies en laat u veilig koken. Wij kunnen uw nieuwe inductiekookplaat aansluiten in Utrecht en wijde omgeving en de eventuele noodzakelijke aanpassingen in uw groepenkast doen.

 

Welke aansluiting hebt u?

Bij de aanschaf van een inductiekookplaat kunt u op twee manieren te werk gaan. U kijkt welke aansluiting u hebt en past daar de keuze van uw inductiekookplaat op aan of u kiest de voor u ideale inductiekookplaat en past daar de aansluiting op aan.
In beide gevallen is het handig om te weten welke aansluiting u hebt. Om dat te bepalen, gaat u als volgt te werk:

  • Eerst kijkt u welk stopcontact u in de keuken hebt. Is dat een ‘gewoon’ 2-polig stopcontact met twee gaten of een 5-polig Perilex stopcontact? Als u alleen 2-polige stopcontacten in de keuken heeft, moet u óf kiezen voor een inductiekookplaat die op één fase werkt, óf u moet de stroomvoorziening aanpassen. Hebt u een Perilex stopcontact? Dan moet u uitzoeken of hier een 2- of 3-faseaansluiting achter zit.
  • In de groepenkast kunt u zien of u een 2- of 3-faseaansluiting heeft. Bij een 2-faseaansluiting zit er in uw groepenkast een speciale fornuis- of kookgroep die uit twee gekoppelde groepen bestaat. Het is een blokje van twee groepen met een gezamenlijke hendel. Hier kunt u een inductiekookplaat voor twee fasen op aansluiten óf u kiest voor een aanpassing in uw groepenkast en kiest voor krachtstroom.
  • Hebt u wel een Perilex stopcontact maar geen kook- of fornuisgroep van twee blokjes in uw groepenkast, dan hebt u de beschikking over krachtstroom. U vindt in de groepenkast een groep van vier aaneengesloten blokjes met één hendel. Deze levert krachtstroom aan uw Perilex stopcontact. Dit is een 3-faseaansluiting. HAS Elektrotechniek kan voor u elk type inductiekookplaat aansluiten in Utrecht.

 

Inductiekookplaat aansluiten in omgeving Utrecht, ’t Gooi, Hilversum of Amersfoort

Het aansluiten van een inductiekookplaat met twee of drie fasen is een klus voor de vakman omdat de bedrading van een Perilex stopcontact per situatie kan verschillen. Ook als de aansluiting in de groepenkast moet worden aangepast, is een erkende elektricien nodig.

De elektricien van HAS Elektrotechniek is zo’n erkende, gecertificeerde elektricien met al 25 jaar ervaring én liefde voor zijn vak. Laat daarom door HAS Elektrotechniek uw inductiekookplaat aansluiten in omgeving Utrecht, ’t Gooi, Hilversum of Amersfoort.