Alarmsysteem installeren in omgeving Utrecht, Hilversum ’t Gooi, en Amersfoort

In een stad als Utrecht vinden – in een gewoon, virusvrij-jaar – gemiddeld bijna drie woninginbraken per dag plaats. Zo’n inbraak kan een behoorlijke impact op uw leven hebben. Niet alleen omdat er dierbare, kostbare spullen mee gemoeid zijn, maar ook omdat een inbraak in uw woning het gevoel van veiligheid aantast. Een alarmsysteem is een prima manier om inbraak te voorkomen én om de kans te vergroten dat de dader op heterdaad betrapt wordt of om de pakkans te vergroten. Daarom voelen de meeste mensen zich veiliger als er een goed inbraakalarm is geïnstalleerd. HAS Elektrotechniek wil graag voor u een alarmsysteem installeren in Utrecht. De elektricien is in het bezit van de nodige certificaten, zodat u zeker weet dat de installatie goed gebeurt en dat uw veiligheid geen schijnveiligheid is.

 

Alarmsysteem installeren, welke systemen zijn er

Er bestaan heel wat soorten alarmsystemen. Ze zijn onder te verdelen in draadloze systemen, bedrade systemen en hybride alarmsystemen, een combinatie van bedraad en draadloos. Daarnaast is er een onderscheid te maken tussen bewaakte en onbewaakte systemen. Bewaakt wil zeggen dat er automatisch een melding uitgaat naar de meldkamer van een alarmcentrale. Bij een dergelijk systeem mag u niet zelf de alarminstallatie installeren in Utrecht, maar moet een erkende installateur die doen. Dit om valse alarmmeldingen zoveel mogelijk te voorkomen. Tot slot zijn alarmsystemen onder te verdelen in verschillende beveiligingsklassen. Een klasse 4 inbraakalarm is de zwaarste beveiligingsmogelijkheid voor uw pand. De classificatie van de verschillende alarmsystemen is belangrijk in verband met de verzekering.

 

Alarmsysteem installeren in Utrecht door HAS Elektrotechniek

  • Gecertificeerd elektricien;
  • In samenwerking met erkend installateur;
  • Voor installatie en inbedrijfstelling van elk type inbraakalarm;
  • Ook voor brandalarminstallaties;
  • Voor woningen, winkels, kantoren;
  • Gunstige tarieven.

 

Alarmsysteem installeren; de verzekering

In principe kunt u – als u dat wilt – elk inbraaksysteem zelf installeren. Wilt u echter voor een korting op uw verzekeringspremie in aanmerking komen of bent u in verband met een hoge waarde aan zogenoemde attractieve goederen verplicht een alarmsysteem te laten installeren in Utrecht, dan zal uw verzekering eisen dat deze door een erkende installateur is aangelegd. HAS Elektrotechniek werkt met zo een erkend installateur.
Uw verzekeraar bepaalt de waarde van de attractieve goederen en aan deze waarde is een bepaalde beveiligingsklasse gekoppeld.

  • Klasse 1: tot een waarde van 50.000 euro;
  • Klasse 2: tussen 50.000 en 100.000 euro;
  • Klasse 3: tussen 100.000 en 150.000 euro;
  • Klasse 4: 150.000 euro en meer.

De erkende installateur bepaalt vervolgens per situatie wat nodig is om als alarmsysteem binnen een bepaalde klasse te voldoen. Zo moet u vanaf klasse 2 een bewaakt alarmsysteem laten installeren in Utrecht.

 

Alarmsysteem installeren, ook bij u thuis, op kantoor of in de winkel.

HAS Elektrotechniek legt onder andere alarmsystemen aan in woningen, winkels, kantoren, openbare instellingen en werkplaatsen in Utrecht en wijde omgeving. Ga voor veiligheid en laat uw alarmsysteem installeren in Utrecht door HAS Elektrotechniek.